Takst – Ny tjeneste fra KOBBL

Med egen takstingeniør på huset har KOBBL nå muligheten til å utarbeide boligsalgsrapporter. Boligsalgs/tilstandsrapport brukes når det skal foretas et eierskifte av en bolig. Rapporten som utformes er en grundig dokumentasjon av husets eller leilighetens tekniske tilstand.

Tekst: Jon Inge Høiland

Som selger av bolig har man en omfattende opplysningsplikt, og det er her KOBBL Takst kan hjelpe til slik at man unngår ubehagelige overraskelser lenge etter at salget er gjennomført. Etter de nye reglene i avhendingsloven fra 2022, har man som selger ansvar for eventuelle skjulte feil og mangler i boligen som overstiger kr 10.000,-, og ansvaret gjelder i hele 5 år etter at salget er gjennomført. Selger kan stilles til ansvar for feil og mangler som ikke var kjent ved salgstidspunktet, men som selger burde hatt kjennskap til. Dette kan naturligvis bli en svært kostbar overraskelse.

For å unngå en kostbar og ubehagelig opplevelse flere år etter at salget er gjennomført er det lurt å benytte seg av ekspertise på området. Peter Bekkengen hos KOBBL er klar for å bistå boligeiere med utarbeidelse av boligsalgsrapport/tilstandsrapport. Rapporten kan dere bestille gjennom megler, eller direkte fra KOBBL via et skjema på hjemmesiden vår. Peter har fagbrev og Mesterbrev fra 2007, er utdannet fagskoleingeniør og ble sertifisert som skadetakstmann i 2019. Peter har jobbet hos KOBBL siden våren 2022.
– Jeg har jobbet med mye forskjellig innenfor bygg- og anlegg i mange år sier Peter. Jeg har jobbet som tømrer, byggmester, byggeleder, og har jobbet med forsikringsskader i ca 15 år, da som skadetakstmann og daglig leder i et skadebegrensningsfirma. Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å utdanne meg videre nå til takstingeniør gjennom min jobb i KOBBL, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter innenfor boligtaksering, sier Peter videre.

Peter Bekkengen hos KOBBL er klar for å bistå med utarbeidelse av boligrapporter/tilstandsrapport.

Administrerende direktør i KOBBL, Odd Henning Dypvik, er svært fornøyd med den nye tjenesteleveransen som KOBBL nå kan tilby.
– Taksering er et interessant forretningsområde som passer godt inn hos oss, både med tanke på kompetanse, og i forhold til øvrige tjenester vi tilbyr innenfor tekniske fag hos oss. Det at vi gir 10% rabatt på takseringsprisene til våre medlemmer gjør det også enda mer lønnsomt å være medlem i KOBBL, sier Dypvik avslutningsvis.

Medlemsfordel: 10% rabatt til KOBBLs medlemmer på alle veiledende priser på takst!

For priser se https://www.kobbl.no/takst/prisliste/ eller ta kontakt på adm@kobbl.no eller på telefon 62 82 37 37

Selg din bolig selv

Dersom du selv har funnet en kjøper av din bolig kan du få hjelp av KOBBLs samarbeidspartner Boligbyggelagene i Norge Oppgjør AS (BONO) til å sette opp kontrakten og foreta oppgjøret ved eiendomssalget. Med tilgang til boligsalgsrapport, hjelp til å sette opp kontrakten og håndtering av oppgjøret blir det langt mer interessant for mange å selge boligen selv.

BONO er samlokalisert med KOBBL, og KOBBL er også en av eierne av selskapet. Daglig leder Lise Eilertsen forteller at BONO hvert år håndterer nesten 1.000 oppgjør i forbindelse med eiendomssalg. Kundene er meglere, boligutviklere og privatpersoner. BONO foretar også alle oppgjør for DES-klubbene i Kongsvinger-regionen. Lise er for øvrig et kjent ansikt for mange i distriktet, siden hun tidligere har jobbet som megler for Eie Eiendomsmegling i Kongsvinger. Lise ble ansatt som daglig leder i BONO våren 2022 og har med seg Vivi Jørgensen og Nina Noreen som jobber som oppgjørsmedarbeidere.

– Det er veldig fint at vi nå også kan bistå KOBBL-medlemmer og andre med salget av sin eiendom. Det spiller ingen rolle om det er en borettslagsleilighet, en villa eller en hytte, sier Lise. Vi passer uansett på at kontraktene mellom kjøper og selger er i orden, og at utbetalingen av selve oppgjøret først gjøres når eiendommen er overført og tinglyst på kjøperen.

Lise Eilertsen ved BONO Oppgjør.

– Vi har kvalitetssikrede standardkontrakter som kjøper og selger enkelt kan fylle ut sier Lise, og vi hjelper til slik at alt er trygt og går riktig for seg. For selv om kjøperen er funnet og salget er så godt som spikret, er det fortsatt en del arbeid som gjenstår før du er helt i mål. Vi kan bistå med gjennomføringen av den siste delen av boligsalget, slik at du kan være trygg på at jobben blir gjort skikkelig, sier Eilertsen avslutningsvis.

Slik fungerer oppgjør ved eiendomssalg via BONO

  • Du finner kjøperen
  • BONO utarbeider kontrakten
  • BONO utarbeider andre nødvendige dokumenter i forbindelse med handelen
  • BONO sørger for utbetaling av selve oppgjøret
  • BONO ordner med overføring av eierskapet til eiendommen
  • BONO sørger for sletting av heftelser på eiendommen
  • Det er klart for overtagelse

For mer informasjon se https://www.kobbl.no/takst/