Historien om KOBBL

Kongsvinger og Omegns Boligbyggelag AL

Kongsvinger og Omegns Boligbyggelag ble stiftet 14. desember 1945 og har siden vært en solid aktør i å levere gode boliger i distriktet.

Etter krigen var det et stort behov for nye boliger. Noen ildsjeler forsto raskt at gode boliger var en forutsetning for å holde bosetningen i regionene oppe. Resultatet ble KOBBL.

Ca. 60% av beboerne i Kongsvinger sentrum bor i borettslagsleiligheter i dag.

Dette er norgesrekord. Vi forvalter over 4000 boliger fordelt på ca. 130 boligselskaper, samt idrettslag, stiftelser og velforeninger. Vi forvalter boliger også i Oslo, Viken, Innlandet og innen ferie og fritidskonseptet som har ført oss utover landets grenser (Sverige)

Boligbyggelaget er forretningsfører og tjenesteleverandør for boligselskapene. Dette innebærer at vi krever inn den månedlige felleskostnaden (husleie), står for regnskapsføring, håndtering av lån og forsikringssaker samt tilbyr en omfattende teknisk, juridisk og økonomisk rådgivning.

KOBBL har idag ca. 8200 medlemmer. Vi er en medlemsorganisasjon som har til formål å skaffe våre medlemmer boliger de ønsker seg og har råd til.

KOBBL er medlem av NBBL (Norske boligbyggelag) som er en av landets største medlemsorganisasjoner og har over 1.000.000 medlemmer.

Norske Boligbyggelag fremforhandler på vegne av alle medlemmer gode avtaler som gir deg som medlem mange fordeler innen forsikringer, finans, telefoni etc. Dette i tillegg til KOBBLs egne avtaler med lokale leverandører av forskjellige typer varer og tjenester.