Forretningsførsel for næringssameie

KOBBL forvalter Haugekvartalet og debuterer som forretningsfører for næringslivet

KOBBL har nemlig inngått en avtale med KB Gruppen Eiendom om å forvalte det nye Haugekvartalet eierseksjonssameie i Midtbyen rett ved Kongssenteret. Dette sameiet på over 11.000 kvadratmeter består av 37 nybygde leiligheter og sju næringsseksjoner, inkludert parkeringskjelleren.

Tekst og foto: Rolf Nordberg

Nytt bein å stå på
– Det er første gang vi er forretningsfører for et kombinert bolig- og næringssameie, og får dermed enda et bein å stå på. Med vår kompetanse og erfaring ser vi absolutt muligheten til å få flere kunder innen næringssameier, og vil jobbe aktivt for dette, forteller KOBBL-direktør Odd Henning Dypvik.

Som forretningsfører for næringssameier vil KOBBL kunne føre regnskap, formidle gode avtaler med ulike tilbydere, og bidra med HMS- og vedlikeholdsplaner og annet knyttet til byggdrift.

Etablert samarbeid
Haugekvartalet er et gedigent byggeprosjekt med en kostnadsramme på rundt 300 millioner kroner, ett av de aller største eiendomsprosjektene i Kongsvinger noensinne. Vel 1500 kvadratmeter er boliger og om lag 8000 kvadratmeter næringsareal, mens parkeringskjelleren er på om lag 2000 kvadratmeter, eller to mål (dekar) om man vil.

Forut for forretningsføreravtalen har KOBBL vært involvert i seksjonering, etablering av vedtekter og utarbeiding av felleskostnader, så samarbeidet er for lengst etablert.

Profesjonelle og lokale
Hva er så bakgrunnen for at KOBBL er blitt foretrukket som forretningsfører for det nye bolig- og næringssameiet?
– De er profesjonelle og kan dette. Sameiet er stort og komplekst, og det gir oss en enorm trygghet at KOBBL er forretningsfører. Det har også vært av betydning for oss at de er lokalt forankret, forklarer Kjersti Wangen, daglig leder i KB Gruppen Eiendom.

Wangen vil naturlig nok også være styreleder i Haugekvartalet Eierseksjonssameie.