Livsgledekabareten 2019: Årets kabaretforestilling

- Dette blir årets lokale kabaretbegivenhet, hevder styret i Livsglede for Eldre Kongsvinger og viser til fire forestillinger i RådhusTeatret i november.

Livsgledekabareten 2019: Årets kabaretforestilling

Der vil lokale seniorer utfolde seg og skape god underholdning for først og fremst personer som har levd en stund, men vil også glede yngre aldersgrupper. Det blir gjensyn med flere aktører som tidligere har satt sitt preg på revy- og kabaretoppsettinger i Kongsvinger i flere tiår, i tillegg til noen nye «stjerneskudd».

Erfarne nøkkelpersoner

Tekstene er skrevet av den kreative, erfarne og dyktige trioen Brita Hanssen, Jan Husemoen og Rolf Arne Lie Holter. Sammen med instruktør Even Finsrud og musikalsk leder Tor Welo borger det for kvaliteten. Med unntak av Finsrud er alle seniorer, eller pensjonister om man vil.

Kabareten vil by på halvannen time tettpakket av sang, musikk, koring, sketsjer, humor og ettertenksomme tekster. De medvirkende vil i utgangspunktet være fra 60-årene og kanskje helt opp i 90-årene.

Frivillige entusiaster

Også alle medvirkende som ikke står på scenen er seniorer, utelukkende basert på frivillighet. Det gjelder eksempelvis søm av kostymer, snekring og maling av kulisser, scenedekorasjoner, scenearbeidere og vertskap som skal ivareta publikum i forbindelse med forestillingene. I tillegg foreligger planer om å tilby transport til bevegelseshemmede og andre som er avhengig av dette for å komme seg på forestillinger.

På et kabaretmøte i slutten av august møtte det så mange som et 30-talls entusiaster som alle var positive til å medvirke, men fortsatt er det bare å melde seg for folk som har lyst til å være med.

Dristig satsing

Livsgledekabareten er en nyskapning som bygger på erfaringene med 20 års seniorkabaret i Nes. I april ble det satt opp åtte forestillinger i kulturhuset på Årnes, og alle var i praksis utsolgt lang tid i forveien. Blant annet kom det 45 busser med publikummere fra nær sagt hele Østlandet.

- Vi er litt dristige som tar sjansen på å sette opp fire forestillinger i RådhusTeatret dette første året, men er optimister siden Kongsvinger-regionen har rike tradisjoner når det gjelder teater og revyer. Målsettingen er at dette skal bli en årlig kabaret som bidrar til økt livsglede både for publikum og alle både på og bak scenen, og på sikt forhåpentlig også gi inntekter som i tilfelle vil kunne benyttes til andre livsgledetiltak for eldre, opplyser Rolf Nordberg, styreleder i den lokale livsgledeforeningen.

Økonomisk krevende

Økonomi er en utfordring i et slikt oppstartsår, og det jobbes iherdig med ulike tiltak, inkludert samarbeidspartnere.  KOBBL er en av dem. Utgiftsbudsjettet er på rundt regnet 300.000 kroner, inkludert leie av RådhusTeatret og øvingslokaler, markedsføring, annonsering, lyd/teknikk, innkjøp av materiell og noe bespisning.

- I tillegg er vi helt avhengig av å engasjere en profesjonell instruktør og musikalsk leder for å sikre best mulig kvalitet, forklarer Nordberg og håper lokalpolitikerne i høst vil være positive til søknaden om å få dekket utgiftene til leie av RådhusTeatret og øvingslokale.

- Livsgledekabareten er jo etter vår mening et helsebringende trivsels- og kulturtilbud, legger han til.

Billettsalget til fire forestillinger 20. – 22. november er nå i gang. Nettopp for å nå ut til flest mulig seniorer er to av de fire forestillingene satt opp på dagtid.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x