KOBBL-medlemmer får rabatt på både festivalpass og dagspass på Festival Bohem i Øvrebyen 5. og 6. juli.

Vil lage festivalmagi i Øvrebyen i sommer

– Det handler om mer enn å sette opp en scene, forteller gjengen bak Kongsvingers nye festival. Første helga i juli arrangeres Festival Bohem i Øvrebyen.

KOBBL-medlemmer får rabatt på både festivalpass og dagspass på Festival Bohem i Øvrebyen 5. og 6. juli.

– Vi har lyst til å skape en festivalopplevelse hvor man virkelig føler at man er på festival. Øvrebyen og Herdahlsparken er det perfekte miljøet for akkurat det!

Henning Kjøk, Martin Høgberget, Mari Østlid og Ingjerd Engh er initiativtakerne bak Festival Bohem, og med erfaring fra festivaler som Høgt over Lia, Ularmfestivalen, Volumfestivalen og nylig Vinger Visefestival vet de hva som skal til for å skape akkurat den riktige festivalstemninga.

Riktig musikk

– Musikken er selvfølgelig det viktigste, og det er viktig å finne artister som passer inn i settingen. Og der tror vi årets line-up virkelig vil treffe!

– Oslo Ess er et band de fleste har et forhold til, og de som ikke har hørt den akustiske versjonen de vil spille under festivalen har virkelig noe å se fram til! Frida Ånnevik er kanskje mest kjent for å tolke Alf Prøysen og fra «Århundrets stemme» på TV2, men har hatt en strålende solokarriere de siste årene, og lager helt fantastisk nydelig musikk på norsk. Inge Bremnes spiller gitarbasert visepop på nordnorsk, og det er ikke første gang han er i Kongsvinger:

– Han spilte faktisk en intimkonsert i salen på Jump dansestudio for noen år siden, på en såkalt Sofar Sounds-konsert. Og vi har hatt lyst til å få han tilbake til Kongsvinger siden! Og for ordens skyld: ja, han er nevøen til Kari Bremnes.

Lokale artister

– Vi er så heldige å ha utrolig dyktige lokale musikere her i byen, så det er en selvfølgelighet at plakaten består av flere lokale navn. Kenneth Norum stiller med fullt band og lover et mer rocka uttrykk enn han har spilt tidligere, og for aller første gang kommer Thea Paulsrud med bandet sitt til Kongsvinger for å spille en offentlig konsert. Unnveig Aas, Andréas Aarskog og Ingeborg Knøsen er andre lokalt kjente navn, i tillegg til bandet Williams War Opposition fra Hamar. Det blir konserter fredag og lørdag kveld.

Familiearrangement

Festivalområdet vil strekke seg fra Kafé Bohem, over Storgata og i hele Herdahlsparken, og det vil bygges et helt eget ”festivalunivers” i parken.

– Vi skal pynte, lyssette og skape et festivalområde med fokus på gjenbruk, hvor man skal kunne slappe av og nyte musikken utover kvelden, lover arrangørene.

På dagtid lørdag åpnes festivalområdet opp, og det blir et gratis arrangement for hele familien.

– Det blir underholdning, marked og stands og aktiviteter for barna, slik som ansiktsmaling, minibibliotek og natursti.

Festivalen har også et samarbeid med ungdomsmiljøorganisasjonen Hedmark Natur og Ungdom som vil være til stede for å spre bevissthet om miljøet.

Til slutt har gjengen en oppfordring:

– Vi trenger fortsatt frivillige til å hjelpe til med å gjennomføre festivalen, så om noen er interessert så ta kontakt med oss!

KOBBL-medlemmer får rabatt på både festivalpass og dagspass. Billettsalg finnes på nettsiden www.festivalbohem.no


Name:
Email:
Subject:
Message:
x